Smetanová omáčka k přípravě náplní koláčů a dortů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka k přípravě náplní koláčů a dortů
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 40748 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
170 g | Cukr třtinový |
120 g | Máslo čerstvé |
1,2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 37,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka k přípravě náplní koláčů a dortů postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku se silným dnem dáme máslo a pomalu ho rozehřejeme. Pak přimícháme cukr se smetanou a za stálého míchání při pomalém zahřívání rozpustíme cukr. |
2 | Omáčku pak odstavíme z plotny. Vychladlou uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc. |
Poznámka
Smetanovou omáčku používáme k přípravě náplní do koláčů, dortů a podobně.