Kofta kebaby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kofta kebaby
Kofta kebaby
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 105 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40751 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
350 g | Bulgur |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
175 g | Fazole |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Máta |
60 g | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
125 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
4,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 186,0mg |
Draslík | 868,0mg |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Máta, Okurky nakládané, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kofta kebaby postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě uvaříme fazole 40 minut, poté propláchneme, necháme okapat a vychladnout. Uvaříme pšenici bulgur ve vývaru, aby se všechen vývar vypařil. Dáme stranou. |
2 | Rozehřejeme lžíci oleje ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, kmín, koriandr a smažíme. Přendáme do misky, přidáme fazole, vejce a rozmačkáme. Přidáme strouhanku, pšenici bulgar a promícháme. Přikryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud hmota neztuhne. |
3 | Na 15 minut namočíme pšenici bulgur do dvou šálků vody. Smícháme citronovou šťávu, olivový olej, petrželku, nasekané jarní cibulky, nakrájené okurky, mátu a pokrájené rajče. Vznikne nám tabbouleh, přikryjeme a necháme vychladnout. |
4 | Z těsta vyválíme 32 koulí. Napíchneme na grilovací jehly, pomažeme olejem a 6 minut grilujeme. Obrátíme, pomažeme a grilujeme dalších 6 minut. |
5 | Necháme okapat a podáváme s tabboulehem. |