Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 105 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40751
Kategorie: Zelenina

Ingredience

350 g Bulgur
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
175 g Fazole
1 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
3 polévková lžíce Máta
60 g Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
125 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
4,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 066kJ
35% Sacharidy 126 g
19% Tuky 14 g
60% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Kofta kebaby postup přípravy receptu:

1

Ve vodě uvaříme fazole 40 minut, poté propláchneme, necháme okapat a vychladnout. Uvaříme pšenici bulgur ve vývaru, aby se všechen vývar vypařil. Dáme stranou.

2

Rozehřejeme lžíci oleje ve woku, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, kmín, koriandr a smažíme. Přendáme do misky, přidáme fazole, vejce a rozmačkáme. Přidáme strouhanku, pšenici bulgar a promícháme. Přikryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud hmota neztuhne.

3

Na 15 minut namočíme pšenici bulgur do dvou šálků vody. Smícháme citronovou šťávu, olivový olej, petrželku, nasekané jarní cibulky, nakrájené okurky, mátu a pokrájené rajče. Vznikne nám tabbouleh, přikryjeme a necháme vychladnout.

4

Z těsta vyválíme 32 koulí. Napíchneme na grilovací jehly, pomažeme olejem a 6 minut grilujeme. Obrátíme, pomažeme a grilujeme dalších 6 minut.

5

Necháme okapat a podáváme s tabboulehem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept