Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Jablečný štrůdl 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40754
Kategorie: Záviny

Ingredience

20 g Cukr moučkový
15 g Mandle plátky
60 g Máslo čerstvé
30 g Strouhanka
500 g Tažené těsto
Náplň
10 g Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
125 g Hrozinky
750 g Jablka
3 g Koření perníkové
60 g Mandle plátky
3 g Skořice mletá
40 ml Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 244kJ
7% Sacharidy 27 g
148% Tuky 111 g
1% Sodík 27 mg
8% Bílkoviny 5 g
Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl postup přípravy receptu:

1

Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.

2

Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.

3

Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.

4

Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl je receptem, který si oblíbíte. Je vhodný ke kávě nebo k čaji. Můžete ho nabídnout návštěvě a vždy se každému zavděčíte. Jako svačina je tento štrúdl perfektní pro každou věkovou kategorii.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept