Jablečný štrůdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný štrůdl
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40754 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
15 g | Mandle plátky |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Strouhanka |
500 g | Tažené těsto |
Náplň | |
---|---|
10 g | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
125 g | Hrozinky |
750 g | Jablka |
3 g | Koření perníkové |
60 g | Mandle plátky |
3 g | Skořice mletá |
40 ml | Šťáva citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 107,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 50,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Hrozinky, Mandle plátky, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tažené těsto, Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný štrůdl postup přípravy receptu:
1 | Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi. |
2 | Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní. |
3 | Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy. |
4 | Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. |
Jablečný štrúdl je receptem, který si oblíbíte. Je vhodný ke kávě nebo k čaji. Můžete ho nabídnout návštěvě a vždy se každému zavděčíte. Jako svačina je tento štrúdl perfektní pro každou věkovou kategorii.