Marmeláda z pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z pomerančů
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40755 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,2mg |
Vláknina | 637,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Marmeláda z pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče po rozpůlení vymačkáme, šťávu přecedíme do varné nádoby, jádra vložíme do plátěného pytlíku. Kůru nadrobno nakrájíme a spolu s plátěným pytlíkem přidáme do varné nádoby se šťávou. Vymačkáme citrón, šťávu přidáme k pomerančům. Přilijeme vodu, zvolna uvedeme do varu a za nižšího příkonu tepla vaříme až dvě hodiny, dokud kůra nezměkne |
2 | Přisypeme cukr, který za stálého míchání necháme úplně rozpustit. Vyndáme pytlík s jádry, vymačkáme ho do směsi, zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme, až marmeláda začne houstnout. |
3 | Marmeládu odstavíme, necháme ve varné nádobě 30 minut zchladnout a lehce promícháme. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme, až marmeláda zchladne. |
Poznámka
V čase potřebném na přípravu není započítáno 30 minut potřebných pro odstátí, doba vaření se může prodloužit, je-li marmeláda příliš řídká.