Recept

Pečené broskve s drobenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40757
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

6 ks Broskve
60 g Cukr krupice
3 g Skořice mletá
4 polévková lžíce Voda pitná
5 g Zázvor celý
Drobenka
60 g Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Ořechy lískové

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 445kJ
20% Sacharidy 73 g
43% Tuky 32 g
0% Sodík 1 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pečené broskve s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.

2

Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.

3

Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.

4

Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept