Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40761
Kategorie: Salsy

Ingredience

3 ks Chilli paprička
0,5 kg Cibule
255 g Cukr krystal
1,5 kg Jablka
175 ml Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
80 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 285kJ
5% Sacharidy 17 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 27 mg
1% Bílkoviny 0 g

Čatní jablečné postup přípravy receptu:

1

Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, zázvorový kořen nastrouháme a chilli papričky nasekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla, až čatní zhoustne.

2

Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Před použitím necháme tři měsíce uležet.

Poznámka

Toto čatní je výbornou přílohou k teplému nebo studenému vepřovému masu a k šunce. Také se hodí do masových a sýrových sendvičů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept