Jednoduchý recept

Krupicová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4077
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Polévkové koření
40 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 278kJ
3% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
36% Sodík 718 mg
12% Bílkoviny 7 g

Krupicová polévka postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání postupně nasypeme krupici a krátce povaříme, až krupice nabobtná.

2

Ochutíme solí, polévkovým kořením, rozdělíme do misek, posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.

Poznámka

Vývar můžeme použít masový nebo zeleninový. Polévku můžeme zahustit rozšlehaným vejcem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept