Pirožky s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirožky s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40778 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
Náplň | |
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
Horké koření [39441] | |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 822,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Brambory, Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Sůl, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Garam masala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirožky s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s kypřicím práškem, solí, přidáme rozpuštěné máslo a rozšlehaný jogurt. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. |
2 | Cibuli pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rozmačkané vařené brambory a na jemno rozsekané feferony. Ochutíme solí, kořením, důkladně promícháme. Na mírném ohni ještě krátce prohřejeme. |
3 | Těsto znovu propracujeme, vyválíme, nakrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky. Poklademe na ně bramborovou směs, okraje navlhčíme a pevně přitiskneme. V rozpáleném oleji osmažíme do zlatova a podáváme. |
4 | Horké koření [39441]: |
5 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.