Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40778
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
4 polévková lžíce Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
Náplň
400 g Brambory
1 ks Cibule
2 ks Feferony
1 kávová lžička Garam masala
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 431kJ
26% Sacharidy 95 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 154 mg
29% Bílkoviny 17 g

Pirožky s bramborami postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s kypřicím práškem, solí, přidáme rozpuštěné máslo a rozšlehaný jogurt. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.

2

Cibuli pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rozmačkané vařené brambory a na jemno rozsekané feferony. Ochutíme solí, kořením, důkladně promícháme. Na mírném ohni ještě krátce prohřejeme.

3

Těsto znovu propracujeme, vyválíme, nakrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky. Poklademe na ně bramborovou směs, okraje navlhčíme a pevně přitiskneme. V rozpáleném oleji osmažíme do zlatova a podáváme.

4

Horké koření [39441]:

5

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept