Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40781
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
1 polévková lžíce Kari koření
200 g Lilek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rajčata
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 445kJ
5% Sacharidy 19 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 91 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lečo po indicku postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme a osmahneme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a lilek. Ochutíme solí a ostatním kořením kromě horkého.

2

Na mírném ohni podusíme, podlijeme a opět dusíme do měkka. Na závěr poprášíme horkým kořením a ihned podáváme.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept