Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 40784

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
35 g Džem meruňkový
60 g Hroznové víno
2 ks Hrušky
2 ks Kiwi
250 g Tvaroh jemný
15 g Zázvor nakládaný
Těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
6% Sacharidy 21 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 15 mg
8% Bílkoviny 5 g

Lahodné košíčky postup přípravy receptu:

1

Těsto: mouku a sůl dáme do mísy s máslem a zpracujeme prsty

2

na drobenku. Vmícháme cukr a přidáme dost vody, aby vzniklo měkké vláčné těsto. Zabalíme a chladíme nejméně 30 minut.

3

Na pomoučeném vále vyválíme tenké těsto. Formičkou vykrájíme 16 koleček. Kolečka lehce vmáčkneme do formiček na košíčky. Propícháme je vidličkou a pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Necháme je ve formičkách 10 minut, pak je vyjmeme a odložíme na drátěnou podložku. Necháme úplně vychladnout.

4

Ušleháme tvaroh, citronovou šťávu a cukr. Polovinu hmoty rozdělíme do 8 košíčků. Ozdobíme plátky kiwi a dáme stranou. Ke zbývající hmotě přidáme zázvor a rozdělíme do dalších košíčků. Ozdobíme kousky hrušek.

5

Rozpustíme džem, prolisujeme a nalijeme na košíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept