Houbová polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s rýží
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4079 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
125 g | Chřest bílý |
1 špetka | Estragon |
500 g | Hovězí kližka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 275,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Estragon, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, vložíme do osolené vody, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme a odložíme stranou. |
2 | Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Ochutíme solí a estragonem. |
3 | Vývar z masa přivedeme k varu, nasypeme rýži a na mírném ohni uvaříme ne úplně doměkka. Chřest uvaříme, nakrájíme, přidáme spolu s masem a žampiony do vývaru, necháme krátce projít varem a podáváme. |
4 | Můžeme dochutit polévkovým kořením. |