Velikonoční nádivka se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka se zelím
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40790 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
150 g | Klobása Dunajská |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
1% Sacharidy 5 g
21% Tuky 15 g
0% Sodík 7 mg
16% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka je hodně pikantní a vzhledem k surovinám spíš zimní než velikonoční Plnila jsem plát z vykostěného kuřete, skelet jsem použila na vývar. Mínus je, že nedrží pohromadě, po upečení se sype, ale možná to tak má být, když se naplní do celého kuřete, slouží pak jako příloha, nevím. Nicméně takto ochucené maso je výrazné a dobré, takže palec nahoru.