Kořeněný paprikový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný paprikový pilaf
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40791 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Papriky | |
---|---|
100 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
150 g | Hrášek |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
50 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Rýže | |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Máslo čerstvé |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Horké koření [39441] | |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 819,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek, Kari koření, Paprika červená, Sůl, Zázvor mletý, Cibule, Kari koření, Rýže loupaná, Sůl, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný paprikový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hrášek, ochutíme kořením i solí a dusíme, až hrášek změkne. Důkladně promícháme, směsí naplníme spařené očištěné papriky. Vršky uzavřeme a zajistíme párátky. |
2 | Druhou cibulku nasekáme a orestujeme na másle, přidáme propláchnutou rýži, po chvíli podlijeme osolenou vodou a mírně podusíme. Následně na rýži položíme papriky, zakryjeme a v rozehřáté troubě dusíme do měkka. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.