Recept

Kořeněný paprikový pilaf

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40791
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Papriky
100 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Garam masala
150 g Hrášek
0,5 kávová lžička Kari koření
50 g Máslo čerstvé
4 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Zázvor mletý
Rýže
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
100 g Máslo čerstvé
400 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 841kJ
29% Sacharidy 106 g
31% Tuky 23 g
8% Sodík 156 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kořeněný paprikový pilaf postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hrášek, ochutíme kořením i solí a dusíme, až hrášek změkne. Důkladně promícháme, směsí naplníme spařené očištěné papriky. Vršky uzavřeme a zajistíme párátky.

2

Druhou cibulku nasekáme a orestujeme na másle, přidáme propláchnutou rýži, po chvíli podlijeme osolenou vodou a mírně podusíme. Následně na rýži položíme papriky, zakryjeme a v rozehřáté troubě dusíme do měkka.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept