Jednoduchý recept

Dušené lilkové kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40792

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Feferony
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
4 ks Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
7% Sacharidy 26 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 66 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dušené lilkové kari postup přípravy receptu:

1

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji je orestujeme dohněda. Vyjmeme a na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nasekané feferony, přidáme utřený česnek a rozvařený kokos.

2

Ochutíme šťávou z 1 citronu, vložíme lilky, kari koření, osolíme a zvolna dusíme. Po chvíli přidáme zkaramelizovaný cukr a dle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dusíme do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a hotové kari jím přelijeme.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept