Dušené lilkové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené lilkové kari
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40792 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
4 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 683,9mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 144,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Feferony, Hořčičné semínko, Kari koření, Lilek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené lilkové kari postup přípravy receptu:
1 | Lilky očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji je orestujeme dohněda. Vyjmeme a na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nasekané feferony, přidáme utřený česnek a rozvařený kokos. |
2 | Ochutíme šťávou z 1 citronu, vložíme lilky, kari koření, osolíme a zvolna dusíme. |
3 | Po chvíli přidáme zkaramelizovaný cukr a dle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dusíme do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a hotové kari jím přelijeme. |