Recept

Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40797

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
50 g Houby sušené
5 polévková lžíce Kopřiva
1 polévková lžíce Libeček
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
480 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek
Na pekáč
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 939kJ
17% Sacharidy 62 g
51% Tuky 38 g
14% Sodík 274 mg
50% Bílkoviny 28 g

Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami postup přípravy receptu:

1

V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno, pažitku, libeček a petrželovou nať drobně pokrájíme. Ve zbylé vodě s olejem 10 minut vaříme bujón.

2

Rohlíky nakrájíme na kostky, přimícháme papriku a přelijeme prochladlým bujónem. Poté vmícháme scezené a pokrájené houby, česnek, rozmíchané žloutky, bylinky, sůl, pepř a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme pevný sníh z bílků.

3

Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept