Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40797 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
4 stroužek | Česnek |
50 g | Houby sušené |
5 polévková lžíce | Kopřiva |
1 polévková lžíce | Libeček |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
480 ml | Voda pitná |
Na pekáč | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 585,3mg |
Draslík | 618,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopřiva, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pažitka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Houby sušené, Libeček, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno, pažitku, libeček a petrželovou nať drobně pokrájíme. Ve zbylé vodě s olejem 10 minut vaříme bujón. |
2 | Rohlíky nakrájíme na kostky, přimícháme papriku a přelijeme prochladlým bujónem. Poté vmícháme scezené a pokrájené houby, česnek, rozmíchané žloutky, bylinky, sůl, pepř a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme pevný sníh z bílků. |
3 | Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 45 minut. |