Studená borůvková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená borůvková polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4080 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
250 g | Borůvky |
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Likér borůvkový |
30 g | Solamyl |
700 ml | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 307,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citrony, Cukr krupice, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér borůvkový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená borůvková polévka postup přípravy receptu:
1 | Vodu se třemi plátky citronu přivedeme k varu. |
2 | Stranou si rozmícháme škrobovou moučku ve 2 lžících vody, vmícháme do citronové vody, znovu necháme projít varem a odstraníme plátky citronu. |
3 | Poté vmícháme červené víno, omyté, okapané borůvky a cukr. Prohřejeme, ale již nevaříme. |
4 | Na závěr přidáme borůvkový likér podle chuti, polévku necháme vychladit a podáváme studenou. |