Recept

Velikonoční nádivka s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40801
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 polévková lžíce Kopřiva
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Vepřová uzená plec
400 ml Voda pitná
Na pekáč
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 958kJ
15% Sacharidy 55 g
54% Tuky 41 g
40% Sodík 800 mg
54% Bílkoviny 30 g

Velikonoční nádivka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzené maso uvaříme. Ve vychladlém uzeném vývaru rozmícháme žloutky, rohlíky nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a nasekáme.

2

V míse rohlíky přelijeme vývarem se žloutky a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, máslo, kopřivy, sůl, koření a "zabalíme" pevný sníh z bílků.

3

Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept