Recept

Velikonoční nádivka se šunkou a kysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40804

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Libeček
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
3 stroužek Česnek
120 g Šunka dušená
Na pekáč
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 410kJ
13% Sacharidy 45 g
45% Tuky 34 g
22% Sodík 441 mg
41% Bílkoviny 23 g

Velikonoční nádivka se šunkou a kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, petrželovou nať, libeček a pažitku posekáme.

2

Na pánvi na oleji zpěníme slaninu, přidáme cibuli, česnek a osmažíme. Poté vmícháme šunku a rohlíky a osmažíme. Směs odstavíme a vmícháme smetanu a rozšlehaná vejce. Alespoň dvacet minut necháme odstát, poté přimícháme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru a bylinky.

3

Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept