Plněné okurky s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné okurky s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40805 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Sůl |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 770,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Okurka salátová, Sůl, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné okurky s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme na poloviny a vydlabeme vnitřky. Ze všech stran osolíme, necháme odpočinout. |
2 | Cibuli nakrájíme a na dvou lžících rozpáleného másla orestujeme do zlatova. Přidáme koření, osolíme. Směsí naplníme okurky a navrch rozdělíme jogurt. Na zbylém másle krátce podusíme do měkka a podáváme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.