Velikonoční nádivka s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s mletým masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 40806 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
160 ml | Mléko plnotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
Na pekáč | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 174,7mg |
Draslík | 218,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 301,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 261,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme. |
2 | V míse přelijeme rohlíky mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, petrželku, sůl a koření. Směs dobře promícháme. |
3 | Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut. |