Jednoduchý recept

Rajčata zapečená s květákem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40809
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Kečup
1 ks Květák
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
5% Sacharidy 19 g
27% Tuky 21 g
21% Sodík 416 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rajčata zapečená s květákem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní růžičky květáku smíchané s kečupem a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do středně vyhřáté trouby prohřát.

3

Po chvíli pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Ještě asi 20 minut zapékáme v troubě.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, chléb nebo čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept