Česneková polévka s hrozny a melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková polévka s hrozny a melounem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4081 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
200 g | Hroznové víno |
2 polévková lžíce | Mandle |
200 g | Meloun vodní |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 259,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hroznové víno, Mandle, Meloun vodní, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková polévka s hrozny a melounem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozmícháme v mixéru mleté mandle,strouhanku,prolisovaný česnek.Postupně zašleháme olej a ocet,přidáme vodu a dobře promícháme.Ochutíme solí,pepřem,případně polévkovým kořením. |
2 | Hroznové víno omyjeme,bobule překrojíme na poloviny a odstraníme semínka.Melounovou dužinu nakrájíme na kostičky a spolu s hrozny přidáme do polévky. |
3 | Necháme vychladit a podáváme studenou. |
Poznámka
Polévku můžeme podávat i s několika kostkami ledu