Recept

Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 650 minut
Doba přípravy: 350 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 40810

Ingredience

50 g Cibulka jarní
200 g Hovězí jazyk
600 g Hovězí kližka
125 g Hrušky
100 g Nudle pohankové
14 ml Olej sezamový
15 ml Omáčka sójová
10 g Oříšky piniové
25 g Shiitake houby
10 g Sůl
200 g Telecí hruď
2 ks Vejce slepičí
10 l Voda pitná
100 g Česnek
150 g Žampiony čerstvé
Omáčka
2,2 g Chilli paprička
45 ml Omáčka sójová
14 g Pórek
2 g Sezam - semena
8 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 862kJ
11% Sacharidy 38 g
45% Tuky 34 g
60% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku postup přípravy receptu:

1

Chrupavku, jazyk a telecí hruď očistíme a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme v utěrce, odřízneme jim nohy a nakrájíme je na delší plátky. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Koření smícháme s kořenící omáčkou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kousky tvaru měsíčků.

2

Do vroucí vody v hrnci dáme jazyk a chrupavky a vaříme 5 minut. Po této době vyměníme vodu za čerstvou, přivedeme vývar k varu, a potom maso vaříme na mírnějším ohni 3 hodiny. Během vaření vývaru sbíráme z vroucího vývaru tuk a pěnu. Po 3 hodinách varu přidáme do vývaru koření a vaříme další 1 hodinu.

3

Po 4 hodinách varu odstavíme vývar z ohně, maso nakrájíme na tenké delší nudličky a okořeníme je 1/2 kořenící směsi, kterou jsme si připavili.

4

Zchladlý vývar scedíme přez utěrku. Ve scezeném vývaru rozmícháme zředěnou sójovou omáčku a ochutíme solí. Žampiony povaříme ve vroucí vodě asi 1 minutu, a potom je nakrájíme na stejně dlouhé plátky jako maso. Vejce uvaříme natvrdo a oloupaná nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. (Vejce snáze oloupáme, pokud je vyndáme z lednice asi o 30 minut dříve před vařením, aby získala pokojovou teplotu. Po vaření propláchneme vejce pod studenou vodou.)

5

Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a necháme chvilku okapat. Okořeněné maso, houby, kousky hrušky, piniové oříšky a vařené nudle naskládáme na pařák, zalijeme odloženým vývarem, přivedeme k varu, a potom na mírnějšm ohni vaříme 10 minut. Pokrm podáváme teplý, kořeněný kořenící omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept