Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 650 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku
Celkový čas: | 650 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 350 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
50 g | Cibulka jarní |
200 g | Hovězí jazyk |
600 g | Hovězí kližka |
125 g | Hrušky |
100 g | Nudle pohankové |
14 ml | Olej sezamový |
15 ml | Omáčka sójová |
10 g | Oříšky piniové |
25 g | Shiitake houby |
10 g | Sůl |
200 g | Telecí hruď |
2 ks | Vejce slepičí |
10 l | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Omáčka | |
---|---|
8 g | Česnek |
2,2 g | Chilli paprička |
45 ml | Omáčka sójová |
14 g | Pórek |
2 g | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 201,7mg |
Draslík | 683,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 274,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí jazyk, Hrušky, Olej sezamový, Oříšky piniové, Shiitake houby, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Česnek, Chilli paprička, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Nudle pohankové, Omáčka sójová, Omáčka sójová, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku postup přípravy receptu:
1 | Chrupavku, jazyk a telecí hruď očistíme a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme v utěrce, odřízneme jim nohy a nakrájíme je na delší plátky. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Koření smícháme s kořenící omáčkou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kousky tvaru měsíčků. |
2 | Do vroucí vody v hrnci dáme jazyk a chrupavky a vaříme 5 minut. Po této době vyměníme vodu za čerstvou, přivedeme vývar k varu, a potom maso vaříme na mírnějším ohni 3 hodiny. Během vaření vývaru sbíráme z vroucího vývaru tuk a pěnu. Po 3 hodinách varu přidáme do vývaru koření a vaříme další 1 hodinu. |
3 | Po 4 hodinách varu odstavíme vývar z ohně, maso nakrájíme na tenké delší nudličky a okořeníme je 1/2 kořenící směsi, kterou jsme si připavili. |
4 | Zchladlý vývar scedíme přez utěrku. Ve scezeném vývaru rozmícháme zředěnou sójovou omáčku a ochutíme solí. Žampiony povaříme ve vroucí vodě asi 1 minutu, a potom je nakrájíme na stejně dlouhé plátky jako maso. Vejce uvaříme natvrdo a oloupaná nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. (Vejce snáze oloupáme, pokud je vyndáme z lednice asi o 30 minut dříve před vařením, aby získala pokojovou teplotu. Po vaření propláchneme vejce pod studenou vodou.) |
5 | Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a necháme chvilku okapat. Okořeněné maso, houby, kousky hrušky, piniové oříšky a vařené nudle naskládáme na pařák, zalijeme odloženým vývarem, přivedeme k varu, a potom na mírnějšm ohni vaříme 10 minut. Pokrm podáváme teplý, kořeněný kořenící omáčkou. |