Recept

Polévka špenátová s rýžovými nudlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 40815

Ingredience

40 g Koriandr čerstvý
200 g Nudle rýžové
1 polévková lžíce Olej sezamový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř bílý
150 g Sójové výhonky
1 špetka Sůl
400 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 048kJ
14% Sacharidy 49 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 203 mg
16% Bílkoviny 9 g

Polévka špenátová s rýžovými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Do připravené misky nasypeme rýžové nudle, které přelijeme studenou vodou. Nudle máčíme asi 5 minut.

2

Mezitím opláchneme pod proudem vody špenát a odřežeme z něho tuhé stonky. Na sítko si připravíme sójové výhonky a propláchneme je a necháme okapat. Odstraníme slupku ze 2 stroužků česneku a posekáme ho nadrobno.

3

Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Nasypeme česnek a orestujeme ho. Přilijeme 400 ml vody, vlijeme 4 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme a počkáme až začne voda vřít. Potom do polévky vložíme listy špenátu a sójové výhonky. Ještě jednou polévku přivedeme k varu.

4

Z namočených rýžových nudlí slijeme vodu a přestříháme je nůžkami na menší kousky, a poté je nasypeme do polévky. Počkáme, až začne znovu vřít. Nakonec polévku ozdobíme natrhanými lístky koriandru.

Poznámka

Rýžové nudle můžeme případně nahradit skleněnými nudlemi a špenát mangoldem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept