Jednoduchý recept

Tokáň slovenský

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 40818

Ingredience

200 g Cibule
300 g Hovězí kýta
30 ml Olej rostlinný
40 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
400 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
300 g Vepřová plec
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 123kJ
11% Sacharidy 38 g
60% Tuky 45 g
54% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Tokáň slovenský postup přípravy receptu:

1

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme.

3

Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept