Tokáň slovenský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tokáň slovenský
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
300 g | Hovězí kýta |
30 ml | Olej rostlinný |
40 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 843,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kýta, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tokáň slovenský postup přípravy receptu:
1 | Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme. |
3 | Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami. |