Jednoduchý recept

Segedínský guláš slovenský

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40821
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Chléb celozrnný žitný
200 g Cibule
100 g Houby čerstvé
30 g Jíška hotová světlá
200 g Kedlubna
3 g Kmín celý
200 ml Mléko polotučné
30 ml Olej rostlinný
40 g Paprika mletá sladká
200 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
600 g Vepřový bok
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 482kJ
12% Sacharidy 42 g
88% Tuky 66 g
52% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Segedínský guláš slovenský postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu pokrájíme, očištěnou kedlubnu nastrouháme nahrubo, houby na plátky. Libovější vepřový bůček odřízneme od kosti, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, houby, zpěníme, zasypeme bohatě mletou paprikou, orestujeme a přidáme maso. Krátce podusíme, osolíme a okmínujeme. Podlijeme trochou nálevu ze zelí, přidáme kosti z bůčku, zelí s kedlubnou a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme mléko, zjemníme sladkou smetanou, zahustíme jíškou, krátce provaříme a odstavíme.

3

Před podáváním vyjmeme kosti a jako přílohu volíme tmavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept