Segedínský guláš slovenský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš slovenský
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb celozrnný žitný |
200 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
30 g | Jíška hotová světlá |
200 g | Kedlubna |
3 g | Kmín celý |
200 ml | Mléko polotučné |
30 ml | Olej rostlinný |
40 g | Paprika mletá sladká |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 88,7mg |
Draslík | 623,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Kedlubna, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jíška hotová světlá, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský guláš slovenský postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu pokrájíme, očištěnou kedlubnu nastrouháme nahrubo, houby na plátky. Libovější vepřový bůček odřízneme od kosti, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, houby, zpěníme, zasypeme bohatě mletou paprikou, orestujeme a přidáme maso. Krátce podusíme, osolíme a okmínujeme. Podlijeme trochou nálevu ze zelí, přidáme kosti z bůčku, zelí s kedlubnou a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme mléko, zjemníme sladkou smetanou, zahustíme jíškou, krátce provaříme a odstavíme. |
3 | Před podáváním vyjmeme kosti a jako přílohu volíme tmavý chléb. |