Recept

Zelenina ochucená kari pastou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 40823

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová tráva
4 kávová lžička Kari pasta
400 ml Kokosové mléko
1 kávová lžička Koření pěti vůní
180 g Kukuřice
3 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Paprika červená
500 g Rýže jasmínová
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
350 g Zelenina wok classic
250 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 315kJ
35% Sacharidy 125 g
41% Tuky 31 g
27% Sodík 547 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zelenina ochucená kari pastou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny.

2

Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit.

3

Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme.

4

Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži.

5

Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept