Zelenina ochucená kari pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina ochucená kari pastou
Zelenina ochucená kari pastou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 40823 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová tráva |
4 kávová lžička | Kari pasta |
400 ml | Kokosové mléko |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
180 g | Kukuřice |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Paprika červená |
500 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
350 g | Zelenina wok classic |
250 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 770,3mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová tráva, Kokosové mléko, Olej sezamový, Omáčka rybí, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Koření pěti vůní, Kukuřice, Rýže jasmínová, Zelenina wok classic mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina ochucená kari pastou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny. |
2 | Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit. |
3 | Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme. |
4 | Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži. |
5 | Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží. |