Jednoduchý recept

Vepřové maso s bratislavskou omáčkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40825

Ingredience

80 g Celer bulvový
200 g Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
40 g Jíška hotová světlá
500 ml Mléko polotučné
60 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
100 g Okurky nakládané
30 ml Olej rostlinný
60 g Petržel kořen
100 g Protlak rajčatový
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
900 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 500kJ
6% Sacharidy 20 g
87% Tuky 66 g
58% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Vepřové maso s bratislavskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nasolíme a necháme chvíli odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kyselou okurku a celer pokrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso vcelku a ze všech stran ho osmažíme. Maso vyndáme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, vrátíme do hrnce maso a dusíme doměkka.

3

Mezitím si v pánvi rozehřejeme kousek másla, nasypeme na něj zeleninu i s okurkou a pár minut podusíme.

4

Maso opět vyjmeme, nakrájíme na porce, do zbylé šťávy nalijeme mléko, zahustíme jíškou, chvíli povaříme, přidáme zeleninu z pánve, přisypeme nakládaný hrášek, zjemníme smetanou a dovaříme.

5

Porce masa upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept