Vepřové maso s bratislavskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s bratislavskou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40825 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Jíška hotová světlá |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mrkev kořen |
100 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej rostlinný |
60 g | Petržel kořen |
100 g | Protlak rajčatový |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
900 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 631,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s bratislavskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec nasolíme a necháme chvíli odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kyselou okurku a celer pokrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso vcelku a ze všech stran ho osmažíme. Maso vyndáme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, vrátíme do hrnce maso a dusíme doměkka. |
3 | Mezitím si v pánvi rozehřejeme kousek másla, nasypeme na něj zeleninu i s okurkou a pár minut podusíme. |
4 | Maso opět vyjmeme, nakrájíme na porce, do zbylé šťávy nalijeme mléko, zahustíme jíškou, chvíli povaříme, přidáme zeleninu z pánve, přisypeme nakládaný hrášek, zjemníme smetanou a dovaříme. |
5 | Porce masa upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.