Recept

Vařené kuře s vaječnou oblohou

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 40826

Ingredience

80 g Cibule
16 g Ginkgo
1 ks Kuře
70 g Mrkev kořen
13 ml Olej stolní
10 g Shiitake houby
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
Omáčka
14 g Cibulka jarní
18 g Cukr krupice
16 ml Olej sezamový
45 ml Omáčka sójová
5,5 ml Sirup zázvorový
8 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 843 kcal
Kilojoule 3 528kJ
3% Sacharidy 10 g
121% Tuky 90 g
13% Sodík 268 mg
117% Bílkoviny 66 g

Vařené kuře s vaječnou oblohou postup přípravy receptu:

1

Z kuřete vyjmeme vnitřnosti, propláchneme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší obdélníkové kousky. Houby namočíme na hodinu do vody, usušíme je promnutím v utěrce, odřízneme jim nožičky a nakrájíme na stejně velké kousky, jako jsme nakrájeli kuřecí maso. Mrkev oloupeme a nakrájíme na čtverečky 3 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší obdélníčky. Plod Ginkgo orestujeme na troše oleji po dobu 2 minut a poté oloupeme. Vejce rozklepneme na pánev s trochou oleje a necháme ztuhnout vcelku, poté jej nakrájíme na kosočtverečky, ty odložíme na konečnou ozdobu. Ingredience na kořenící omáčku smícháme.

2

Ve vroucí vodě necháme kuřecí kousky vařit 2 minuty, aby se maso lépe očistilo. Poté kousky kuřete vyjmeme a dáme do hrnce s vodou, ve které jsme rozmíchali polovinu připravené kořenící omáčky a přivedeme vodu s omáčkou a kuřetem k varu. Po dosažení bodu varu vaříme kuře na mírnějším ohni dalších 20 minut. Po těchto 20 minutách přidáme k masu zbytek kořenící omáčky a vaříme dalších 10 minut. Po této době přisypeme k vařícímu se pokrmu kousky mrkve, cibule a hub, vaříme už jen 10 minut. Když vývar zhoustne, přisypeme orestované plody Ginkgo a dusíme 3 minuty za stálého polévání, aby se plody Ginkgo leskly. Hotový pokrm servírujeme teplý, ozdobený kousky připraveného vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept