Pečená šunka v lístkovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená šunka v lístkovém těstě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 4083 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Listové těsto |
1 ks | Šunka dušená |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 127,6mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená šunka v lístkovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Na moukou posypaném vále rozválíme co nejtenčeji lístkové těsto, přeložíme na půlku a opět rozválíme. |
2 | Ementálský sýr nastrouháme na hrubém struhadle a těsto jím posypeme. Do středu těsta položíme plát šunky, znovu posypeme strouhaným sýrem, těsto přeložíme na šunku tak, aby byla celá zabalená a konce těsta zauzlujeme. |
3 | Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, přendáme na vymazaný plech a upečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. |