Recept

Jablečné čatní s čajoty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40833
Kategorie: Salsy

Ingredience

3 ks Čajot
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
225 g Cukr třtinový
1 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Hořčičné semínko
2 ks Jablka
347 ml Ocet vinný
85 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
50 g Zázvor celý
2 ks Chilli paprička

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 330kJ
5% Sacharidy 19 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 44 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jablečné čatní s čajoty postup přípravy receptu:

1

Jablka, čajoty a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, zázvorový kořen nastrouháme, česnek i chilli papričky na jemno rozsekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla přibližně hodinu, než čatní zhoustne.

2

Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.

3

Chceme-li mít čatní ostřejší, přidáme více chilli papriček.

Poznámka

Čajoty jsou plody popínavé tropické rostliny z rodu tykvovitých, prodávají se v některých supermarketech a prodejnách orientálních potravin. Lze je nahradit dýněmi. Doba vaření se může prodloužit podle toho, zda je čatní dostatečně husté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept