Čatní z manga a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čatní z manga a jablek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40836 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
6 ks | Chilli paprička |
500 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
370 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
6 ks | Mango |
500 ml | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 138,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Hrozinky, Jablka, Mango, Ocet vinný, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Čatní z manga a jablek postup přípravy receptu:
1 | Manga očistíme a oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Posolíme je a ponecháme 24 hodin na teplém místě. Puštěnou šťávu slijeme. Mangové plátky zlehka naklepeme – je-li mango zelené, snadněji změkne. |
2 | Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, chilli papričky a zázvorový kořen najemno nasekáme a vložíme do varné nádoby. Přidáme cukr, sůl, sultánky a hořčičné semínko, přilijeme ocet a za nízkého příkonu tepla mícháme, až se rozpustí cukr. Přidáme mangové plátky spolu s puštěnou mangovou šťávou a vaříme 30 minut až čatní zhoustne. |
3 | Čatní naplníme do vypařených sklenic a uzavřeme. Po vychladnutí označíme a uložíme na chladném místě. |
Poznámka
V čase potřebném na přípravu není započítáno 24 hodin potřebných pro odstátí. Mangové čatní je výbornou přílohou ke kuřeti na koriandru a kořeněné rýži.