Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40836
Kategorie: Salsy

Ingredience

6 stroužek Česnek
6 ks Chilli paprička
500 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčičné semínko
370 g Hrozinky
2 ks Jablka
6 ks Mango
500 ml Ocet vinný
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 445kJ
7% Sacharidy 27 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 22 mg
1% Bílkoviny 1 g

Čatní z manga a jablek postup přípravy receptu:

1

Manga očistíme a oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Posolíme je a ponecháme 24 hodin na teplém místě. Puštěnou šťávu slijeme. Mangové plátky zlehka naklepeme – je-li mango zelené, snadněji změkne.

2

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, chilli papričky a zázvorový kořen najemno nasekáme a vložíme do varné nádoby. Přidáme cukr, sůl, sultánky a hořčičné semínko, přilijeme ocet a za nízkého příkonu tepla mícháme, až se rozpustí cukr. Přidáme mangové plátky spolu s puštěnou mangovou šťávou a vaříme 30 minut až čatní zhoustne.

3

Čatní naplníme do vypařených sklenic a uzavřeme. Po vychladnutí označíme a uložíme na chladném místě.

Poznámka

V čase potřebném na přípravu není započítáno 24 hodin potřebných pro odstátí. Mangové čatní je výbornou přílohou ke kuřeti na koriandru a kořeněné rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept