Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40837
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
3 ks Paprika žlutá
500 g Rajčata
3 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
80 g Sýr Parmezán
1,5 l Voda pitná
400 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
24% Sacharidy 87 g
11% Tuky 8 g
75% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Špagety s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce napustíme vodu na špagety a dáme vařit. Protože se neosolená voda vaří rychleji, osolíme ji později. Na každém rajčeti nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader a opláchneme vodou. Poté pokrájíme na nudličky.

2

Česnek oloupeme a 4 stroužky pokrájíme najemno. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém krátce osmahneme česnek (opatrně, aby nezhnědl, zhořkne), přidáme papriku a smažíme 5 minut. Papriku s česnekem mícháme. Dochutíme solí. Do vařící vody vložíme špagety a vaříme dle návodu na obalu.

3

K paprice a česneku přidáme na pánev pokrájená rajčata, okořeníme chilli a oreganem. Omáčku povaříme 8-10 minut do zhoustnutí. Občas zamícháme. Nakonec ji dochutíme solí. Očistíme jarní cibulku, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka.

4

Nahřejeme si mísu na špagety. Parmezán nastrouháme najemno. Uvařené špagety scedíme, necháme okapat a přendáme do připravené nahřáté mísy. Rozdrobíme gorgonzolu, kterou přidáme ke špagetám a smícháme. K těstovinám přidáme omáčku a vše dobře promícháme. Naporcujeme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a posypeme parmezánem. Teplé podáváme.

Poznámka

Místo čerstvých rajčat můžeme použít rajčata loupaná (z konzervy).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept