Recept

Čatní ze sušených meruněk a datlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40839
Kategorie: Salsy

Ingredience

115 g Cukr třtinový
255 g Datle
1,5 polévková lžíce Hořčičné semínko
225 g Hrozinky
500 g Meruňky sušené
375 ml Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Sůl
250 ml Voda pitná
1,5 polévková lžíce Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 541kJ
6% Sacharidy 21 g
65% Tuky 48 g
3% Sodík 68 mg
3% Bílkoviny 2 g

Čatní ze sušených meruněk a datlí postup přípravy receptu:

1

Sušené meruňky a vypeckované datle posekáme nahrubo, konzervovaný zázvor najemno. Meruňky v misce zalijeme vodou a necháme máčet. Po 1 hodině vodu slijeme, meruňky osušíme a vložíme spolu se sultánkami do varné nádoby. Přilijeme ocet, zvolna uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme 15 minut.

2

Do směsi přidáme zbývající přísady a při nízké teplotě vaříme, až čatní zhoustne.

3

Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.

Poznámka

V čase potřebném na přípravu není započítáno 60 minut potřebných pro namočení surovin. Doba vaření se může prodloužit podle toho, zda je čatní dostatečně husté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept