Recept

Makarony s rajčaty a artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40841
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

12 ks Artyčoky
2 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Rajčata
400 g Špagety, Makarony
3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,714 kcal
Kilojoule 7 172kJ
114% Sacharidy 412 g
242% Tuky 181 g
180% Sodík 4 g
174% Bílkoviny 98 g

Makarony s rajčaty a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme artyčoky. Od artyčoků odkrojíme stopky, odstraníme menší tvrdé lístky. Špičky vnějších listů a špičky artyčoků ostříháme nůžkami. Do mísy dáme studenou vodu, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, odstraníme vlákna artyčoků a ihned vložíme do připravené vody. Poté dáme do velkého hrnce vodu, přidáme zbytek citronové šťávy, osolíme. Artyčoky vyjmeme z mísy a přendáme do hrnce. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Po uvaření artyčoky rozdělíme na čtvrtiny.

2

Oloupeme cibuli a česnek, mrkev očistíme a vše nakrájíme na kostičky. Očistíme, omyjeme a osušíme celer, který také nakrájíme na kostičky. Omyjeme rajčata, spaříme je horkou vodou, oloupeme a dužinu nadrobno nakrájíme.

3

Na pánvi rozpálíme olivový olej. Za stálého míchání na něm 3-5 minut smažíme mrkev, celer, cibuli a česnek. Poté na pánev přidáme nakrájená rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou vaříme ještě asi 10 minut.

4

Makarony uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté makarony připravíme na talíře, přidáme artyčoky a přelijeme omáčkou. Teplé podáváme.

Poznámka

Hotové porce zdobíme tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept