Recept

Penne s hráškem a kapary

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40843
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 špetka Cukr krupice
300 g Hrášek
2 kávová lžička Kapary
1 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Olej olivový
80 g Olivy černé
1 hrst Petržel - nať
30 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Penne
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 243kJ
25% Sacharidy 89 g
13% Tuky 10 g
22% Sodík 439 mg
39% Bílkoviny 22 g

Penne s hráškem a kapary postup přípravy receptu:

1

Necháme rozmrazit hrášek. Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. K těstovinám přidáme 2 minuty před dovařením rozmražený hrášek. Opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nadrobno.

2

Očistíme a pokrájíme česnek. Omyjeme chilli papričku, zbavíme ji jader, opláchneme a nasekáme nadrobno. V míse rozmixujeme na pyré rajčatový protlak spolu s kečupem, česnekem, kapary a olivovým olejem. Pesto dochutíme solí a cukrem. Do pesta přidáme nasekanou chilli papričku. Nastrouháme parmezán.

3

Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Uvařené penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a petrželkou. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme parmezánem a teplé podáváme.

Poznámka

Pro přípravu tohoto pokrmu použijeme mražený hrášek. Pokud chceme mít pokrm pálivější, můžeme použít i 2 chilli papričky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept