Čočkovo-fazolový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočkovo-fazolový salát
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zlamalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40845 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
35 ml | Citronová šťáva |
30 g | Čočka jedlá |
180 g | Fazole |
40 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Olivy černé |
5 g | Petržel - nať |
15 g | Salát ledový |
1 l | Voda pitná |
0,5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 200,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 564,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Čočka jedlá, Salát ledový, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočkovo-fazolový salát postup přípravy receptu:
1 | Fazole a čočku, namočené minimálně na 8 hodin, propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme na mírném stupni pod poklicí do úplného změknutí. Po uvaření fazole a čočku osolíme a slijeme všechnu vodu. |
2 | Po zchladnutí promícháme se šťávou z 1 citronu a poklademe na ozdobnou mísu, vyloženou ledovým salátem. |
3 | Nakonec salát zakapeme olivovým olejem a posypeme směsí nasekaných černých oliv a petržele. |