Tortelliny plněné vepřovou panenkou a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortelliny plněné vepřovou panenkou a kuřecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40846 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 l | Masový vývar |
100 g | Mortadella |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
200 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 380,9mg |
Draslík | 712,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 356,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Masový vývar, Mortadella, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortelliny plněné vepřovou panenkou a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Sítkem prosejeme do mísy mouku, utvoříme hromádku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 3 vejce a 1 lžičku soli, vše smícháme tak, abychom vytvořili hladké těsto. Těsto necháme v míse 30 minut odpočinout přikryté vlhkou utěrkou. |
2 | Připravíme náplň trotellin. Drůbeží maso a vepřovou panenku omyjeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo a maso na něm opékáme dozlatova asi 10 minut. Poté maso necháme vychladnout. Vychladlé maso přidáme se šunkou a mortadellou do kuchyňského robotu a vše nameleme. Přimícháme 150 g parmezánu, 2 vejce, muškátový oříšek , sůl, čerstvě namletý pepř a vypracujeme hladkou hmotu. Hotovou náplň necháme odležet, nejlépe přes noc. |
3 | Těsto vyjmeme z mísy, položíme na moukou posypaný vál a pomocí válečku vyválíme plát vysoký asi na šířku nože. Sklenicí o průměru asi 4 cm nebo vykrajovátkem na těsto vykrajujeme kolečka nebo čtverce. Do každého středu lžící položíme kuličku náplně o velikosti vlašského ořechu. Poté těsto přeložíme a formujeme taštičky ve tvaru půlměsíce nebo trojúhelníku, okraje k sobě dobře přitlačíme, aby se spojily. Hotové taštičky ovineme kolem prstu a oba cípy k sobě přitlačíme tak, aby z těsta vnikl prstenec. |
4 | Masový vývar přivedeme k varu ve větším hrnci. Pokud je potřeba, dochutíme ho solí. Do vroucího vývaru postupně vkládáme připravené tortellini, které vaříme asi 5 minut. Tortellini podáváme v miskách v horkém vývaru a zdobíme posypaným parmezánem. |
Poznámka
Místo kuřecích prsou můžeme použít krůtí.