Telecí plec po vesnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec po vesnicku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
80 g | Houby čerstvé |
5 dl | Hovězí vývar základní |
50 g | Hrášek |
80 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
100 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
60 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 696,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Květák, Paprika zelená, Petržel kořen, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec po vesnicku postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku a cibuli uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mezitím nastrouháme oloupanou kořenovou zeleninu, papriky a houby na nudličky, květák rozebereme na nejmenší růžičky. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky a spolu se vší zeleninou krátce orestujeme na másle v kastrolu. Podlijeme vývarem z masa a pozvolna zakryté dusíme doměkka. Když je maso hotové, zahustíme šťávu světlou jíškou z másla a mouky a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. |