Jednoduchý recept

Čočka nakyselo s feferonkami

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40850

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr moučkový
2 ks Feferony
0,5 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
250 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
24% Sacharidy 86 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 130 mg
60% Bílkoviny 34 g

Čočka nakyselo s feferonkami postup přípravy receptu:

1

Čočku necháme namáčet přes noc. Poté ji uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem. Vmícháme zázvor, kari koření, šťávu vymačkanou z 1 citronu, cukr a ještě provaříme.

2

Kmín osmahneme na rozpáleném másle, přidáme k čočce a dochutíme solí. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané feferonky a podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby namáčení čočky do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept