Hrách vařený po paňdžábsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrách vařený po paňdžábsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40853 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
125 g | Brambory |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
250 g | Hrách |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 583,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Cukr moučkový, Kari koření, Kmín drcený, Soda jedlá, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrách vařený po paňdžábsku postup přípravy receptu:
1 | Hrách necháme namáčet přes noc. Poté ho se sodou uvaříme ve vodě do poloměkka. Scedíme, vodu uchováme a hrách necháme stát. |
2 | Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme kmín a cca 2 minuty osmahneme. Vmícháme hrách, zázvor a chilli koření, podlijeme vodou z hrachu a vaříme. |
3 | Během vaření přidáme na kostky nakrájené vařené brambory, ochutíme šťávou vymačkanou z 1 citronu, cukrem a osolíme. Jakmile se voda vyvaří, posypeme pokrm horkým kořením, ihned podáváme. |
4 | Horké koření [39441]: |
5 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |