Recept

Hrách vařený po paňdžábsku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40853
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

125 g Brambory
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr moučkový
250 g Hrách
2 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 296kJ
16% Sacharidy 56 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 115 mg
33% Bílkoviny 19 g

Hrách vařený po paňdžábsku postup přípravy receptu:

1

Hrách necháme namáčet přes noc. Poté ho se sodou uvaříme ve vodě do poloměkka. Scedíme, vodu uchováme a hrách necháme stát.

2

Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme kmín a cca 2 minuty osmahneme. Vmícháme hrách, zázvor a chilli koření, podlijeme vodou z hrachu a vaříme.

3

Během vaření přidáme na kostky nakrájené vařené brambory, ochutíme šťávou vymačkanou z 1 citronu, cukrem a osolíme. Jakmile se voda vyvaří, posypeme pokrm horkým kořením, ihned podáváme.

4

Horké koření [39441]:

5

Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept